top of page
Man with Book

Συγγραφικό Έργο

120106032_323139578954014_73411938887272

Το Τραγούδι της Θάλασσας

2020

Ποιο είναι άραγε το μυστικό της Θάλασσας, που την πικραίνει τόσο πολύ, ώστε να μη μπορεί να το ομολογήσει; Ποια είναι τα προβλήματα των μικρών και των μεγάλων ψαριών και ποιοι είναι αυτοί οι απρόσκλητοι επισκέπτες στα νερά της; Ποιος είναι ο ρόλος των παιδιών; Είμαστε όλοι μια παρέα και θα περάσουμε ωραία! Τη θάλασσα την αγαπάμε και θα την προστατεύσουμε! Ένα παραμύθι που ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους και τους καλεί να συνθέσουν το πιο όμορφο τραγούδι για τη σωτηρία της θάλασσας! Εσύ θα μείνεις αμέτοχος;

120117608_379109659920519_23605374955734

Πρώτη έκδοση 2011
Επανέκδοση 2020

Ο Χρηστάκης είναι ένας μικρός μαθητής αλλά δεν του αρέσει καθόλου το σχολείο! Προκειμένου, λοιπόν, να το αποφύγει ζητά τη βοήθεια ενός τζίνι και τότε… αρχίζουν οι πιο τρελές περιπέτειες!!! Τι σχέση μπορεί να έχουν άραγε τα κουμπιά, οι κλωστές, οι βελόνες, οι αράχνες και τα ποντίκια μ’ έναν τεμπέλη μαθητή; Ταξίδεψε παρέα με το Χρηστάκη στο φανταστικό κόσμο του και σύντομα θα το μάθεις! Ο μικρός τεμπελάκος μας, πάντως, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να είναι παιδάκι και να πηγαίνει σχολείο! Εσύ;

104418686_273528313851366_14697933465023

2019

Το θεατρικό έργο "ΈΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ" αποτελεί τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου ιστορικού μυθιστορήματος, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
Η θεατρική παράσταση "ΈΔΩΣΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ" ανέβηκε 8 φορές με την καθοδήγηση της συγγραφέως από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πυλαίας με μεγάλη επιτυχία. Τον Μάρτιο του 2019 απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.
Η θεατρική διασκευή κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Ανάτυπο πιστοποιώντας την άδεια της συγγραφέως να αξιοποιηθεί το έργο και από άλλους πολιτιστικούς και θεατρικούς φορείς.

έδωσα υπόσχεση.jpg

2017

Μαλακοπή Καππαδοκίας, 1920
Ο Μελέτιος, ένα οχτάχρονο αγόρι οδηγείται από τους γονείς του σε φιλικό σπίτι για τα «μπεσίκ κερτμεσί» (παιδικά αρραβωνιάσματα). Αποστολή του το σημάδεμα της κούνιας της «νύφης», ενός μωρού σαράντα ημερών, στο οποίο δίνει την πρώτη του υπόσχεση. Υπόσχεση γάμου.

Ελλάδα, 1940
Ύστερα από σοβαρό τραυματισμό στα βουνά της Πίνδου, ο Μελέτιος διαπιστώνει ότι οφείλει τη ζωή του σε έναν… άγγελο. Ποια είναι αυτή η λευκή οπτασία, που τον μαγεύει με τα λόγια της και του ξυπνά χαμένες αναμνήσεις; Ποια η σχέση της με τον μακρινό τόπο της Καππαδοκίας; Πού βρίσκονται οι πονεμένοι του γονείς, οι επτά αδερφές του, αγαπημένες μορφές του παρελθόντος; Και κείνος ο παιδικός φίλος, που η φωνή του αντηχεί ακόμα στα ηφαιστειογενή πετρώματα; «Έδωσες υπόσχεση, Μελέτιε, έδωσες υπόσχεση!»

Ένα μυθιστόρημα, που ταξιδεύει τον αναγνώστη στον κόσμο της χριστιανικής και μουσουλμανικής Καππαδοκίας, ακροβατεί στα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης εποχής, και ακολουθώντας το βίαιο ξεριζωμό μιας ολόκληρης γενιάς, τον μεταφέρει στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Τούμπας, για να προβάλει μέσα από τις αντιξοότητες την καταλυτική δύναμη της αγάπης. Της Αγάπης που είναι ικανή να νικήσει κάθε είδους διαφορετικότητα.

104471170_889424084902660_53371929495581

Πρώτη έκδοση 2005
Επανέκδοση 2019

Όταν η νεαρή Μαρία θ' ακούσει την καρδιά της να χτυπά αλλιώτικα μετά τη βόλτα στο πανηγύρι του χωριού της, θα καταλάβει ότι η ζωή της δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ, όπως παλιά. Ο νέγρος πλανόδιος πωλητής είναι το αναπάντεχο όνειρο αλλά και η σκληρή πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσει. Διχασμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους, θα καλεστεί να πάρει μια απόφαση ζωής. Αγνοεί, όμως, ότι οι μοίρες της έχουν στήσει άσχημο καρτέρι. Χρόνια αργότερα, όταν ο γιος της θα την απαρνηθεί και η εγγονή της θα χαροπαλεύει εξαιτίας των ναρκωτικών, ένας νεαρός νέγρος θα μπει και πάλι στη ζωή της για να της θυμίσει ότι το παρελθόν εξακολουθεί να ζει και τα λάθη περιμένουν τη δικαίωσή τους...Ένα μυθιστόρημα, που συγκινεί με τον πλούτο των συναισθημάτων του, ταξιδεύει τον αναγνώστη σ' έναν κόσμο παραμυθένιο και ταυτόχρονα αγγίζει με ευαισθησία φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Πρώτη Έκδοση 2014

Επανέκδοση 2021

Γυναίκες που υποφέρουν… Γυναίκες που σιωπούν…
Η Άννα, έγκυος στο πρώτο της παιδί, υπομένει αγόγγυστα τη σωματική βία, που υφίσταται από το σύζυγό της.
Η Λίτσα, μητέρα τριών παιδιών, που καταπιέζεται επίσης από έναν φαλλικό σύζυγο, διοχετεύει τη δική της επιθυμία για σπουδές στη μικρή, αντιδραστική αδερφή της.
Η Φανή, αντίθετα, βρίσκει λάθος τρόπο για να αντισταθμίσει την έλλειψη ελευθερίας. Προδίδει την οικογένειά της…

Μέσα σ’ όλα αυτά, ένας φόνος συνταράσσει την κλειστή κοινωνία…

Όταν η Αντιγόνη καταφθάνει στο χωριό ως φιλόλογος πυροδοτεί με την παρουσία της μια σειρά ανακατατάξεων και γίνεται άθελά της η πέτρα του σκανδάλου. Δίπλα της σε κάθε βήμα ο γοητευτικός διευθυντής της, κύριος Χρήστος, ο οποίος πότε την επαινεί και πότε την επικρίνει, καθώς η σχέση τους ταλαντεύεται διαρκώς εξαιτίας της έντονης αντιπαράθεσής τους.

Ένα μυθιστόρημα, που ψυχογραφεί σε βάθος ευάλωτες, αβοήθητες υπάρξεις και θίγει το ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας εξαίροντας τη σημασία του αυτοσεβασμού και της αξιοπρέπειας του ατόμου.

b159157.jpg

2010

Ο Βαγγέλης είναι ένας νεαρός γιατρός, που καταφτάνει σε ένα μικρό χωριό γεμάτος όνειρα. Σίγουρος για τον εαυτό του και απόλυτος στις απόψεις του βλέπει την ζωή του να ανατρέπεται, όταν αναγκάζεται να προσφέρει καταφύγιο σε τρεις λαθρομετανάστες. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, καθώς ερωτεύεται τη μία εξ αυτών και έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τον κοινωνικό περίγυρο και τον αδίστακτο αρραβωνιαστικό της ηρωίδας, αλλά και με τις ρατσιστικές διαθέσεις που ελλοχεύουν στον ίδιο του τον εαυτό.
Το μυθιστόρημα καθηλώνει τον αναγνώστη με τις συνεχείς ανατροπές και το απρόβλεπτο φινάλε, στο οποίο αναδεικνύεται και το κεντρικό μήνυμα: η ελπίδα της έλευσης της Άνοιξης, που συνεχίζει να σιγοκαίει στις καρδιές των ανθρώπων που πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

bottom of page